ÜLKEMİZDEKİ TEKNOLOJİ ve TEKNOLOJİK GELİŞMELER ÜZERİNE

Safa ARSLANER 20.6k Görüntüleme
4 Dk Okuma

     Ülkemiz doğu ile batının tam ortasında kaldığı özel konumunda sergilediği duruşu adeta tüm konularda sergiliyor. Ne doğunun ilminden kopabiliyoruz ne de batının teknolojisini tam kapasite kullanabiliyoruz. Her yıl çeşitli konferanslarla kimi vakıflar ve özel şirketler doğunun ilminden konferanslar aracılığı ile bahsederken diğer taraftan dünya çapında ilk 500 şirket arasına girmeyi başarmış Türk Telekom'un sahibi Oger Telekom ve Türk sermayesi ile kurulu olan Turkcell ve Avea gibi teknoloji şirketlerinin tanıtım toplantıları ile Teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak Türk insanı bu teknolojik gelişmelerin neresinde ve Teknolojiye nasıl bakıyor bunlar büyük merak konusu, bizde konuya ilgili soru-cevap şeklinde detaylı bir yazıyı ele almaya karar verdik. İşte size Ülkemizde teknoloji ve teknolojik gelişmeler üzerine soru-cevap şeklinde bilgilendirici bir yazı.


Ülkemizde teknoloji deyince insanların aklına geliyor?

     Yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde teknoloji dendiğinde ilk olarak cep telefonları geliyor.
cep telefonu
Ülkemizde yaklaşık olarak 52 milyon civarında cep telefonu kullanıcı var, bu rakam ülkemiz nüfusunun 3'te 2'si diyebiliriz. Çocuk yaştakileri de ayırınca ülkemizde neredeyse 18 yaşındaki tüm bireyler cep telefonu kullanıyor diyebiliriz. Bu nedenle ülkemizde teknoloji dendiğinde cep telefonu gelmesi uzmanlar tarafından normal olarak kabul ediliyor. Diğer taraftan Cep telefonları bilgisayarların gelişme hızından tam 9 kat daha fazla hızla gelişimini sürüdürüyor. Japon bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre dünyada her 4 günde bir yeni bir cep telefonu tasarlanıyor ve her 7 günde bir yeni cep telefonu piyasaya çıkıyor. İstatistiklere bakıldığında siz de cep telefonu gelişiminin bu kadar hızlı olmasına şaşıracaksınız.


Teknoloji neleri kapsamaktadır?
     Teknoloji elektronik ortamlarda geliştirilen tüm ürünleri kapsamaktadır. Bunlar arasında 
  • Cep telefonları

  • Bilgisayarlar

  • Sağlık araç gereçleri

  • Bakım aletleri

  • Araç bakım ekipmanları

  • Geliştirilmiş kameralar ve bunlar gibi pek çok teknoloji kapsamına girmektedir. Yani artık teknoloji hayatımızın her alanında.

Ülkemizdeki teknolojik gelişmeler
     Ülkemizde teknolojik gelişmeler daha çok özel sermayeli işletmeler aracılığı ile olmaktadır. Çünkü devletimiz teknolojik gelişme sağlayabilecek öğrenci konusunda yeterli değildir.


Ülkemizde teknolojik gelişmelerin hızlandırılması için yapılması gerekenler:
  • Ülkemizde teknolojik gelişmelerin hızlandırılması içini ilk olarak desteklenmesi gerekmektedir.

  • İlköğretimden başlayarak bilgisayar derslerini zorunlu hale getirme ve dersin içeriğini basit seviyeden bir üst seviyeye başlayarak ilk olarak temelin iyi atılması sağlanabilir, ayrıca ülkemizde yaklaşık olarak 10.000 civarında Bilgisayar öğretmeni özel şirketlerde çalışmakta veya boş durmaktadır, MEB bir an önce Bilgisayar öğretmenlerini aktif olarak kullanmaya başlaması gerekmektedir.

  • Bunun akabinde devlet eli ile özel sermayeli işletmeler teşvik edilmeli ve teknolojik çiftlikler ülkemizin her yerine kurulmalıdır.

  • Tüm ülkede teknolojinin önemi ve teknolojik gelişmeler için konferanslar düzenlenmelidir.

     Atamızın da dediği gibi Türk milleti zekidir ve çalışkandır. Bizde hem Atamızın izinden gitmek hem de vatanımıza hizmet etmek için teknolojinin büyük bir nimet olduğunu kabul etmeli ve bununla ilgili büyük yatırımlar yapmalıyız. Türk milletinin gençleri teknoloji konusunda dünya arenasında kendilerini kanıtlamaya çalışmaları aslında acı bir gerçeği de gözler önüne sermektedir. Ülkemizdeki cevherler sahip çıkılmadığı için yok olup gitmektedir.

     Teknolojik gelişmelerden bahsetmişken son olarak iyi bir haberle noktalandıralım. Artık ülkemizin bir robotu var hemde Honda'nın markası haline gelmiş Asimo ile yarışacak seviyede. Adı : Suralp,

     Suralp hakkında önümüzdeki günlerde detaylı bir yazı ele almayı düşünüyoruz, bizi takip etmeye devam edin…

Bu İçeriği Paylaşın
Yorum bırakın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version