MÜTHİŞ BİR PROJEM VAR, NE YAPMALIYIM?

Mücahit ÇAKIR 5.8k Görüntüleme
2 Dk Okuma
     Türkiye'den uluslararası mecrada ses getiren web projeleri oldukça nadir çıkıyor. Grou.ps ve fizy gibi kaliteli siteler öncelikle Türkiye sınırlarında büyüme ve gelişim süreçlerini tamamlayıp yurtdışına açılan sayılı projeler arasında gösterilebilir. Ancak neden Facebook ve Twitter gibi herkesin teveccühünü kazanan projelerin Türkiye'den çıkmıdığı da aşikar. Peki neden Türkiye'den hiç bu tarz bir proje çıkmasın?

     Kim bilir, belki de bu tür projeler çıkıyordur da bizim haberimiz olmuyordur… Maddi yetersizlik ve imkansızlıklar, fikirlerin yatırımcılar nezdinde değer görmemesi gibi sebepler yüzünden böyle fikirler doğmadan ölüyor olabilir. Üstüne internette projesi olan tecrübesiz kişileri yönlendirmek adına kaleme alınmış materyal sayısının azlığı da eklenince, fikri koruyup hayata geçirebilmek hayli zora biniyor. Peki projeyi hayata geçirebilmek, yatırımcıların ilgisini cezbedebilmek için ne yapmak gerekir? Bunun için aşağıdaki soruları kendinize sormanız yeterli olacaktır.


     1-) Fikrin analizi
     Kuzguna yavrusu kartal görünür derler. Güvendiğiniz ve fikrinizi çalmayacağına emin olduğunuz kişilere fikri danışıp görüşlerini dinlemeniz mutlaka gerekli. Revizyonlara da arkadaş ve dostlarınızın istekleri doğrultusunda gidebilirsiniz. Sırf sizin projeyi beğenmeniz çok da ehemmiyetli değildir işin aslı. Önemli olan yatırımcının ilgisini çekebilecek derecede kaliteli fikirleri ortaya koyabilmek. 


     2-) Yatırımcıya ulaşmak
     LinkedIn, hepimizin bildiği üzere “iş” odaklı bir sosyal ağ. Bu ağda “melek yatırımcı” kelimesini arattığınız zaman yatırımcı kişilerin listesine erişebilirsiniz. Daha sonra bu kişilerle iletişime geçerek fikrinizin giriş kısmıın açabilir, yatırım için uygunluğunu konuşabilirsiniz. 


     3-) Tescil
     Herkes “melek” yatırımcı olmayabilir. Tabii olarak fikrinizin çalınma ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız. O yüzden düşündüğünüz alan adını veya projenin ismini mutlaka tescil ettirmenizde fayda var. Marka tesciline kadar uzayan bu süreci mutlaka kişisel olarak tamamlamalısınız.


     Tüm bu işlemleri başarıyla tamamladıktan sonra, yatırımcınızla birlikte projenizin günden güne gelişimini arkanıza yaslanarak izleyebilirsiniz.
Bu İçeriği Paylaşın
2 Yorum
  • Bence her şeyden önce çoğu insanın hala interneti iş kapısı olarak görmemesi bir sorun, onlardan fazla da kazanıyor olsanız size çalışıyor muamelesi yapmıyorlar. Hatta dolandırıcılık yapıyor olduğunuzu düşünen müthiş(!) zihinlerle de karşılaşabiliyorsunuz.

  • Aslında biraz araştırmacı olmak lazım bu konularda, koşturmak lazım. AB süreci gereği çok fazla destek veriliyor çünkü artık girişimcilere. Özellikle de bence kadınlar fırsatların farkında olmalılar, çünkü onlar çok daha kolay destek alma şansına sahipler.

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version