SEO YAZI DİZİSİ: BÖLÜM 4

Mücahit ÇAKIR 2.4k Görüntüleme
4 Dk Okuma

     Bir önceki makalemizde backlink hakkında temel bilgileri vermiş, bu yazımızda backlink türlerini ele alacağımızı belirtmiştik. Temel olarak backlink çeşitlerini 4 başlıkta toplayabiliriz:

1-) Blog backlink
     En yaygın backlink yöntemidir. Piyasada satılan programlar aracılığıyla Google'dan blog bulmak ve o blogların pagerank değeri yüksek alt sayfalarına yorum yapmak şeklinde gerçekleştirilir. Elle de yapılabilir ancak programlar sayesinde otomatiğe bağlayarak 24 saat içinde binlerce blog backlink elde edebilmek mümkün. Captcha korumalı yorum yazma panellerini bile aşabilen bu programlar, çok ucuza elde edilebildiği için interneti gün geçtikçe çöplük haline getiriyor. Neyse ki Google'ın aldığı önlemler sayesinde temkinli yaklaşılmaya başlandı ancak yine de bir süre boyunca rağbet almaya devam edecek gibi. 

2-) Profil backlink
     Yine pagerank değeri yüksek, Alexa sıralaması düşük forum sitelerine üye olarak imza kısmına site adresi ve anahtar kelimeyi yazarak elde edilen backlink çeşididir. Bir diğer makalemizde bahsetmeyi planladığımız SEO programları aracılığıyla Google'dan forum siteleri bulunmasıyla gerçekleştirilir. Siteye üye olurken captcha koruması aşıldığı gibi, e-posta doğrulaması da program aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Edu-gov uzantılı domainlere sahip forum sitelerinden alınan profil backlinklerin, sıralamadaki etkisini yüksek olduğunu düşünen kişiler bu forum listelerini parayla da satma yolunu tercih edebiliyorlar. Google'da forum aranırken tüm forumlarda yer alan bazı anahtar kelimeler aratılır. Footprint olarak adlandırabileceğimiz bu kelimelere “powered by vbulletin” sağlıklı örnek olabilir. Bu kelimeyi Google'da arattığımızda karşımıza vBulletin ile yapılmış tüm forumlar sıralanacaktır. Program vasıtasıyla hem vbulletin siteleri, hem de pagerank değeri yüksek siteleri bulabilmek mümkün oluyor. Profil backlinklerin de etkisinin giderek azaldığını, forum sahiplerinin profil sayfalarını Google'a indexletmediği unutulmaması gereken bir faktör olarak gözümüze çarpıyor.

3-) Forum tanıtımları
     Profil backlink elde etmek için nasıl ki Google'da footprints aratıyorsak, türkçe forumları listeleyip içlerinde site tanıtım kategorisi barındıran siteleri de bu şekilde buluyoruz. Daha sonra bu sitelere üye olarak site tanıtım bölümüne sitemizi tanıtan bir makaleyi konu olarak açıyor, bir nevi doğal backlink kazanmış oluyoruz. Şimdiye kadar sıraladığımız backlink çeşitleri arasında en doğal yöntem olarak gözümüze çarpan forum tanıtımlarını da programlar aracılığıyla kısa bir süre içerisinde gerçekleştirebilmek mümkün. Piyasada site tanıtım kategorisini barındıran 350'ye yaklaşık forum bulunduğunu göz önüne alırsak, sitemiz için forum tanıtımı yapmak kaçınılmaz olacaktır.

4-) Ziyaretçi defteri
     Ziyaretçi defterlerine yorum bırakarak elde edilir. Yorum gönderilirken doldurulan site adresi kısmına kendi sitemizin adresini yazar, yöneticinin onayından geçmeye uygun bir yorum yazarak göndeririz. Yorumumuz onaylanırsa o siteden backlink elde etmiş oluruz. Ancak bir sayfada bir sürü link çıkışının olduğunu gören Google'ın bu backlink yöntemine karşı önlem almayacağını düşünmek, biraz yanlış olurdu doğrusu.

5-) Video backlink
     Youtube, dailymotion, vimeo, mynet video gibi birbirinden farklı video sitelerine video yükleyerek açıklama kısmına anahtar kelime üzerinden site adresini vererek elde edilen backlink yöntemidir. En doğal backlink yöntemleri arasında ismini zikredebileceğimiz bu çalışmayı siteniz için yaptırmanızda fayda olacağı kanaatindeyiz. Tabii ki çoğu backlink türünü programla elde edebildiğimiz gibi, video backlinkleri de program aracılığıyla basit bir şekilde elde edebilmek mümkün. 

6-) Tanıtım yazısı
     PR ve Alexa değerleri yüksek, güncel bloglardan satın alınan bu tanıtım yazıları sayesinde sitenize hem gerçek kullanıcıyı çekebilme, hem de  doğal görünümlü backlink kazanmanız mümkün. Webmaster forumlarını ziyaret ederek istediğiniz kadar tanıtım yazısı satın alabilirsiniz. Ayrıca tanıtım yazılarının site kapanmadığı sürece size kalıcı olarak destek çıkacağını unutmamanızda fayda var.

     Evet, temel olarak backlink çeşitlerini bu şekilde sıralayabilmemiz mümkün. Temel olarak her zaman doğal görünmeye çalışın, Google'ın çok zeki olduğunu ve yapay backlinklere karşı her geçen gün yeni bir önlem aldığını unutmayın. “Azı karar, çoğu zarar” atasözünün ne kadar doğru olduğunu acı bir şekilde tecrübe etmek istemiyorsanız, az ama öz backlink elde edebilmek için gayret gösterin. Başarılar!

Bu İçeriği Paylaşın
Yorum bırakın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version