GASTROİNTESTİNAL LENFOMALAR

Gündem Türkiye 2.9k Görüntüleme
1 Dk Okuma

     Sindirim sistemi lenfomaları sindirim sisteminden kaynaklanan lenf kökenli tümörlerdir. Lenf adı verilen damarlar vücutta ak kan damarı olarak adlandırılan damarlardır. 

      Bunlar vücudun ciddi şekilde bağışıklık sistemini düzenleyen ve dengeleyen damarladır. Özellikle bu tür lenfomalar bağışıklık sistemi baskılanmış, bağışıklık sistemi zayıflamış kişlerde çok daha sık görülür, özellkle AIDS hastalığı olan kişilerde ya da bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullananan kişilerde bu tür problemlere sık rastlanır.

      Mide ya da ince bağırsakta görülebilmektedir. Mideden kaynaklananlar daha çok malt lenfoma denilen iyi huylu ve h. Pylori adı verilen bakteri enfeksiyonu sonucu gelişebilir ki bunlar basit bir antibiyotik tedavisiyle bile düzelebilir. Ama midenin gerçek lenfomaları ise özellikle midenin çıkış kısmında, 12 parmak bağırsağının başlangıcında bir tıkanmaya yol açar ve burada delinme komplikasyonunu meydana getirebilirler.

      Bu tür durumda midenin çıkış bölümünün ve bazen midenin tamamının alınması gerekebilir. Ama tıkanıklık yaratmıyorlarsa bağırsakta ve midede olan lenfomalarda ön planda kemoterapi adı verilen ilaçla kanser tedavisi veya radyoterapi adı verilen ışın tedavisi çok etkili olmaktadır. Lenfoma tedavisinde çoğunlukla kemoterapi ve radyoterapi tedavisi ardışık olarak gerçekleştirilir ve bu şekilde hastalara şifa verilmeye çalışılır.

Bu İçeriği Paylaşın
1 Yorum
  • lenfomada görülen tedavi son derece ağır, yıpratıcı.. çoğunlukla her şeyi bırakıp ölümü beklemeyi yeğleyecek hale geliyorsunuz.. ama direndiğiniz ve moralinizi yüksek tuttuğunuz takdirde iyileşmeniz oldukça mümkün

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version