BOYUN KİREÇLENMESİ

Gündem Türkiye 3.9k Görüntüleme
2 Dk Okuma

Boyunda oluşan kireçlenme nedenleri

 

     Kireçlenme vücudun her yerinde oluşabilmektedir. Bunların en önemlilerinden biri olan boyun kireçlenmesi çok sayıda kişide görülen bir sağlık sorunudur. 

    Boyun kireçlenmesi; eklemlerin deforme olması, yıpranması sonucunda oluşur. Bunun en temel sebebi genetik özellikte olmasıdır. Boyun kireçlenmesinin oluşmasında kişinin yaşam standartları çok önemlidir. Kişinin sürekli masa başında oturması masa başı gerektiren işlerde çalışması, bilgisayarın başında fazla kalınması sert ya da çok yumuşak yastık kullanımı, yanlık yatma pozisyonları kireçlenmenin oluşmasında etken olabilir.

    Bunun için öne doğru fazla eğilmemeli bunu gerektirecek durumlardan uzak durulmalıdır. Kişi bu durumda mecburen ya da iş gereği durmak zorunda ise sürekli pozisyon değiştirmelidir. Bununla birlikte kişi uyurken çok fazla yüksek yastık ile yatmamalı, yastık çok sert olmamalıdır. Bu şekilde kullanılan yastıklar kireçlenmeye neden olduğu gibi ilerleyen safhalarda boyun fıtığına bile neden olabilmektedir.

    Kişi televizyon izlerken, dinlenirken de yanlış pozisyonlarda uzanmamalıdır. Bunların dışında kişi bu durumlara dikkat ederken aynı zamanda arada sırada boyun egzersizleri yapmalıdır. Yazın yüzmek bile bizim bu egzersizleri yapmamızı sağlayacaktır.

 

 

Boyun kireçlenmesi belirtileri

 

     Kireçlenme vücutta kendini ağrı ile hissettirir. Boyun kireçlenmesinde de durum böyledir. Kişi şiddetli bir ağrı ile bunu hissedebilir. Boyun kireçlenmesi olan hastalar özellikle uyandıkları zaman boyun ağrısı, boyun tutulması ve kol ağrıları ile uyanabilirler.

     Ağrının şiddeti; eklemlerin yıpranmasına, yaşlanmasına bağlı olarak kendini gösterir. Masa başı çalışan memurlarda, taksicilerde, otobüs şoförlerinde ve bunun gibi sürekli sabit pozisyonlarda çalışan kişilerde kireçlenmeye bağlı ağrılara rastlanabilir.

     Kireçlenme olan kişilerde hareket azalması da görülebilir. Kişinin boyun hareketlerinde daralma görülür. Kişi boynunu döndürmekte zorlanabilir. Kişi uyurken de ağrı olan bölgeyi döndürmekte zorlanır. O bölgenin üstüne yatmakta zorlanır.

     Kireçlenmenin tedavi edilmesinde birtakım yöntemler vardır. Kişi öncelikle alanında iyi bir uzmana gözükmelidir. Şikâyetlere bağlı olarak uzman doktor bir tedavi sürecine gidecektir. Kireçlenmenin hangi bölgede olduğu kireçlenme miktarının ne kadar olduğu tespit edilir. Bunun için mr çekilmesi gerekir.

Bu İçeriği Paylaşın
1 Yorum
  • Çok berbat bir hastalık ve ne yaparsanız yapın tamamen kurtulmanız çok zor. Bu yüzden özellikle masa başı çalışanlar veya bilgisayarın önünde yaşayanlar mutlaka kireçlenmeyi önleyecek egzersizlere yönelmeli

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version