GEBELİKTE 7. HAFTA

SERRA KARATAŞ 3.9k Görüntüleme
2 Dk Okuma


GEBELİĞİN 7 HAFTASINDA BEBEĞİN GELİŞİMİ NASIL DEVAM ETMEKTEDİR?

    Gebeliğin 7.haftasında embriyonun kafa yapısı oldukça büyük bir şekil almaya başlamaktadır. Anne karnındaki embriyo bir zeytin tanesi büyüklüğündedir ve bebeğin yüzü meydana gelmeye başlar. Göz ve kulakları belirginleşmeye başlamıştır. Embriyoda ilkel bir ağız varlığı ve dil belirginleşmeye başlar. Bebeğin ince bir şekilde derisi oluşmaktadır, kol ve bacakları gelişmeye başlar. Embriyonun beyin gelişimi 3 kısımda devam eder.


     
Tiroit bezi gelişmeyi sürdürür ve lenfatik sistem ilk kez oluşmaya başlar. Embriyonun kalp atışı dakikada 150 dir. anne “doppler ultrason” ile bebeğinin ilk kalp atışını duyabilir. Akciğer oluşmaya devam eder, mide, bağırsak, safra kesesi ve pankreas gelişimlerini sürdürmeye devam ederler. Embriyonun ilk olarak kolları oluşmaya başlarken bunu bacakları takip etmektedir. Embriyo tamamen artık amniyon kesesinin içine yerleşmiş durumdadır. Bebeğin boyu 7 ila 8 mm dir ve ağırlığı (kilosu) ise 1 gramdır.


GEBELİK SIRASINDA ANNEDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER NELERDİR?

     Gebeliğin 7. Haftasında annenin meme uçları hassas ve daha belirgin olmaya başlamıştır. Annenin meme uçlarında küçük kabarcıklar meydana gelmektedir. Annenin hormonal değişiminden dolayı tansiyonu düşebilir. Bu sebepten dolayı annenin ayakta fazla kalması yada aniden hızlı bir kalkış sonrasında baş dönmeleri mevcut olmaktadır. İlk bakışta dışarıdan gebe olduğunuzu fark ettiren bir durum görünmemektedir.

     Anne bu evrede 1-2 kilo alıp verebilir. Anne açısından bu durum gayet normaldir. Annede oluşan erken gebelik belirtileri giderek azalmaya başlamıştır. Ayrıca mide bulantıları ve kusmalar devam edebilir. Genellikle bulantı ve kusma sabahları daha etkili olmakta, kokuya hassasiyet ise gün boyu devam etmektedir. Bazı anne adaylarında ise bulantı ve kokuya hassasiyet 9 ay boyunca devam edebilir.

Bu İçeriği Paylaşın
Yorum bırakın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version