NÖROŞİRURJİ ANABİLİM DALI

SERRA KARATAŞ 2.6k Görüntüleme
2 Dk Okuma

Nöroşirurji Anabilim Dalı

     Nöroşirurji, çok uzun yıllar önce kabul görmüş 20. asrın başlarında Avrupa da kabul görmüş ve ülkemizde ise 50 li yıllarda da güzel yurdumuz Türkiye de kabul görmüştür. Nöroşirurji Anabilim Dalı, çok hızla gelişmiş ve son teknolojik ürünler ile ülkemizdeki tüm tıp fakültelerinde ders olarak verilmeye başlamıştır.

     Nöroşirurji ana bilim dalı, için en fazla kaynağı Amerika hazırlamıştır. 20. yüzyılın son dönemlerinde bu bilim dalı çok gelişmiş ve son on yıla “beyin yılı” denmiştir. En çok nörolojik bilimler üzerine araştırmalar yapılmıştır.

     En büyük destekçisi teknoloji, olan tıp bilimlerinin son yıllarda iyice gelişmesi ile beraber, gen mühendisliği ile ilgili araştırmalar, insanların daha fazla yaşaması için yapılan araştırmalar, tanı yöntemleri, kitleler ve tümörler üzerine yapılan araştırmalar ve oldukça verimli olmuş ve nöroşirurji ana bilim dalı iyice gelişmiştir.

     Nöroşirurji ana bilim dalı, cerrahi bakımdan en zengin alet ve malzemeye sahip bir bölümdür. Bu nedenle başarı oranı yüksek bir ana bilim dalıdır.

Nöroşirurji ana bilim dalının ilgilendiği pek çok hastalık vardır. Sırası ile bu hastalıklar şöyledir:

  1. Medikal hiçbir tedaviyi asla kabul etmeyen epilepsi hastası

  2. Vertebral kolon rahatsızlıkları ve omurilik tümörü

  3. Boyun ve bel fıtıkları

  4. Kafa travmaları

  5. Peri ferik sinir kesileri ve basıları

  6. Beyin kanamaları

  7. Beyin tümörleri


     Nöroşirurji ana bilim dalı beyni ilgilendiren tüm rahatsızlıkları inceler ve tüm tümör çeşitlerini de inceler.

     Sinir sistemi ile alakalı bölümler üzerinde araştırmalar halen devam etmekte ve bu araştırmalar sonucunda nöroşirurji ana bilim dalı gelişim açısından hızla mesafe kat etmektedir.

     Sinir sistemini ilgilendiren tüm hastalıklara bakan nöroşirurji, epilepsi, boyun fıtığı, bel fıtığı gibi sinirsel bölgelerin tedavisi için incelemelerde bulunur ve en son teknoloji imkânları ile yapılan tedavilerde çoğu zaman olumlu sonuçlar alınmaktadır. Son yıllarda özellikle bel fıtığı ve boyun fıtığında olumlu gelişmeler oluşmuş ve pek çok bel ve boyun fıtığı hastasında iyileşme saptanmıştır.

     Beyin ile alakalı tüm tümör çeşitlerinde de araştırmalar ve tetkikler devam etmekte bir hayli mesafe kat edilmektedir.

Bu İçeriği Paylaşın
Yorum bırakın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version