YETENEĞE GÖRE EĞİTİM

Gündem Türkiye 3.4k Görüntüleme
3 Dk Okuma

     Gençlerin başarılı olmaları için öncelikle onların becerileri gözlenmeli ve sevdikleri alanlarda eğitim alarak daha başarılı olmaları sağlanmalıdır. Son yıllarda mesleki eğitime önem verilerek çocukların istedikleri alanlarda eğitim almaları sağlanmaktadır.

Eğitim toplumun değer yargılarını ve bilgilerini bizden sonraki kuşaklara doğru şekilde aktarılmasıdır. Bu görev de aile ve okullarda geliştirilmektedir. Her toplumdaki amaç aynıdır. Okullardaki eğitim yeterli olmamaktadır. Bu konu çok kapsamlı bir beraberlik ile gerçekleşebilir. Gelecek nesilleri doğru şekilde eğitmek ve öğretmek toplum olarak herkesin görevidir. Gençler belli bir yaştan sonra etrafındakilerden farklı şeyler de öğrenmektedir. Gençleri araştırmacı ve sorumluluk sahibi olan kişiler olarak yetiştirerek kendi ayakları üzerinde duran, özgüven sahibi olarak yetiştirmeliyiz.

Türkiye de eğitime çok önem verilse de hala bazı şeyler tam olarak yerine oturmamıştır. Bu konuda her yıl birçok yenilikler yapılmaktadır. Eğitim kişilerin yaşadıkları toplum ve yetişme tarzları ile değişim göstermektedir. Belki de eğitime önce ailelerden başlamak daha doğru olacaktır. Gençlerin başarılı olmaları için öncelikle onların becerileri gözlenmeli ve sevdikleri alanlarda eğitim alarak daha başarılı olmaları sağlanmalıdır. Son yıllarda mesleki eğitime önem verilerek çocukların istedikleri alanlarda eğitim almaları sağlanmaktadır. Bu nedenle mesleki okullara olan ilgi fazlası ile artmıştır.

Çocuklardaki başarı oranı ve okuma oranının yükseldiği de gözlenmektedir. Okumamış bir toplumdan ziyade okumuş ve sevdiği meslekler de başarılı olan kişilerin yetişmesi toplum açısından sevindirici bir hal almaktadır. Çağdaş bir toplum için eğitim yeri çok büyüktür. Tüketici bir toplum olmak yerine üretici bir toplum olmak için her bireyin kendi alanlarında başarılarını ortaya koyması ve topluma faydalı bireyler olması gerekmektedir. Burada aileler kadar eğitimcilere de büyük görevler düşmektedir.

Türkiye de öğretmenlerin eğitimsizliği, okulların yetersizliği, maddi olanakların yeterli olmaması gibi bazı sorunlar da eğitimi etkilemektedir. Eğitim hizmetlerine talep artsa da maddi olanakları kısıtlı olan kişiler çocuklarına gereken eğitimi aldırmaktan yoksun olduklarını belirtmektedir. Eğitim harcamaları asgari ücretle çalışan bir kişi için gerçekten çok zor. Devlet bunun ne kadarını karşılasa da yeterli gelmiyor. Fakat ne olursa olsun eğitimsiz bir toplumun ne kendine ne de başkalarına hiçbir faydası olmaz. Toplumda maddi imkanları olanlar yardımlaşarak eğitime daha fazla önem verirse, daha çağdaş bir toplum yaratabiliriz.

Bu İçeriği Paylaşın
Yorum bırakın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version