HAYATI ÇEPEÇEVRE SARAN TEMBELLİK HASTALIĞINA DUR DEME VAKTİ

Seda ÇİLKIZ 3.6k Görüntüleme
3 Dk Okuma

    Çalışmak işte anahtar kelimemiz. Okula gidiyor ve okulda başarılı olmak, güzel yerlere gelmek düşüncesinin hayalini kuruyorsanız. Artık hayal kurmayı yani düşüncelerinizin hayal olduğunu bir kenara bırakmak gerekiyor. Adım atmak anahtar kelimeyi yakalamak gereklidir. Anahtar kelime çalışmaktı ve bunun tam tersi olan bir kelime daha mevcut. Bu kelime olabildiğince tehlikeli, kötüdür. İnsanın hayatını monotonlaştırır ve başarma arzusunu söndürür, hayatta güzel şeylerin varlığını unutturur. İşte bu kelime tembelliktir. Tembellik öyle bir illettir ki ondan kurtulmak çok zordur; fakat hayatımızın öylece gitmesine göz yummamamız gerekiyor. Tembelliği hayatımızdan çıkartabilmek için savaşmalı ve eğitim hayatımızı yeniden düzenlemeliyiz.

    Tembelliğe son vermek için ipuçları:

  • Yapmak istediğiniz çalışmalar mı var? Sakın yarın yaparım, sonra yaparım cümlesini kurmayın. O an ne yapmanız gerekiyorsa onu yapınız. Eylemlerinizi ertelemeyiniz.

  • Hayatınızı güzel şekilde devam ettirmek için nerede olmak istediğinizi belirleyin. İsteklerinize dönük hedefler belirleyin ve bu hedeflere öyle bir sarılın ki hiçbir düşünce sizi ona ulaşmaktan alıkoyamasın.

  • Hedefler tamam ise zihin yapınızın da değişmesi gerekiyor. Hani derler ya her şey kafada biter. Böyle her şeyi kafanızda bitirin ve hedefler doğrultusunda zihninizi yeniden yapılandırın.

  • Sizi engelleyeceğini düşündüğünüz tek şey çevrenizdeki bireyler ise; onlar için de önlem almalısınız. Arkadaş çevrenizi değiştirebilir ve bu şekilde çalışma hayatınıza başlayabilirsiniz. Kendi atmosferinizi değiştirmeniz tembelliği üzerinizden atmanıza çok yardımcı olur.

  • Gerekiyorsa rehberlik servisine başvurun.

  • Çalışmaya başladınız ve gayet güzel ilerlediğinize mi inanıyorsunuz? O zaman kendinizi ödüllendirin. Örneğin; sinemaya gitme hakkı kazanın kendi içinizde. Tabi gerçekleştiremediğiniz her adım için de bu ödülleri geri çekin ve kendinizi ödülden uzaklaştırın.

  • Benim otokontrol düzeyim biraz düşük diyorsanız, sizi denetleyecek birilerini bulunuz ve çalışmalarınızda eksik kısımları size bildirsin. Bu kişinin size karşı yaptırım gücü olması gerektiğini unutmayın ve denetleme işine başlarken birçok şeyi göze alın.

  • Anne ve babalarınızla ya da güvendiğiniz insanlarla sürekli konuşun ve kendinizdeki değişmeleri başkalarından dinleyin. Başka bireylerden duyacağınız pozitif sözler, motivasyon artırıcı niteliktedir.

  • Tembelliği yenmek ve çalışmaya başlamak zahmetli iştir ve kolay olmasını beklemeyin. Kendinizi kandırmayın. Gerçekçi olun ve ne olursa olsun ümitsizliğe kapılmayın. Ümitsizlik sizi içten içe bitirebilir ve tamir edilemez yaralar almanıza neden olabilir.

    Çalışmak konusunda kendinize ve düşüncelerinize sıkı sıkıya bağlanın. Sürekli bir şekilde bunları gerçekleştirmek için çabalayın. Ne kadar farklı sonuçlar alacağınızı göreceksiniz.

Bu İçeriği Paylaşın
3 Yorum

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version