İnsanlar doğası gereği her şeyi dayanışma ile yapmayı seven varlıklardır. Bu dayanışma ortamı da bazı zamanlarda bir araya gelinerek daha sıkı bağlarla yapılır. Bazı zamanlarda ise bilgi paylaşımı konusunda bir araya gelinebilir. Örneğin yemekli davetler, balolar, partiler, toplantılar ya da en basitinden arkadaşlarla buluşmak bu dayanışma ve bilgi paylaşımı için yapılan toplanmalar olarak gösterilebilir. İşte bu gibi ortamlara çıkmadan ve çıkıldığında yapılması gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmez ise karşımızdaki insanlar iletişimimizde ve ilişkimizde bazı aksaklıklar meydana gelebilir. Şimdi bu noktaları tek tek açıklayalım;
1. Tatlı Dil ve Güler Yüz: Bir topluluk içinde iseniz konuşmaktan asla çekinmeyin. Konuşmaktan kasıt ise boş konuşmak değil, sohbete eşlik etmek, görüş paylaşmak vs. gibi şeyler. İnsanlarla diyalog kurun ama bunu asla abartmayın. Tabi bu diyalog sırasında somurtmakta olmaz. Hoş bir tebessüm eşliğinde yapılan diyaloglar her zaman akılda kalıcı olur ve insanlar sizinle daha sık konuşmak isterler.
2. Kılık, Kıyafet, Saç ve Aksesuar: Her zaman temiz ve kendinize yakışan kıyafetleri tercih etmelisiniz. Eski olmayan güzel bir ayakkabı ile de kıyafetinizi kombine edebilirsiniz. Renk seçiminde dikkatli davranmalı bazen sade renkler tercih etmeli bazen de birbirine uyumlu renkleri tercih edebilirsiniz. Aksesuarda çok önemli bir noktadır. Güzel ve şık bir saat ya da küçük narin küpeler sizi bambaşka bir kişilik haline getirebilir. Son olarak da güzel bir koku kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Saçlarınızı da güzel bir fön ya da sade bir tarama ile çok farklı gösterebilirsiniz. Saç insanların size olan bakışlarını değiştirecek bir etkendir.
3. Oturma Şekli: Eğer bir masada oturuyorsanız ellerinizi her zaman masanın üzerinde tutmaya özen gösterin. Bir sohbet ortamındaysanız zaman zaman ayak ayak üzerine atarak bir elinizlede konuşmanızı renklendirebilirsiniz. Bu sempatik ve hoş bir görüntü ortaya koyacaktır. Böylece insanların size olan bakışlarını değiştirebilir ve onlarda bir hayranlık uyandırabilirsiniz.
4. Konuşmalar: Herşeyden önce kendiniz olmaya özen gösterin. Olmadığınız biri gibi davranmak sizi zor durumlara sokabilir. Sohbet ortamlarında yetersiz olduğunuzu düşünüyorsanız çok okuyun ve farklı farklı bilgiler edinin ki sonraki sohbet ortamlarında sizde konuya katılabilesiniz ve karşınızdaki insanlara soru yöneltebilesiniz.
Bu dört hususa dikkat ederseniz bir topluluk içerisinde kendinizi kötü hissetmeyecek, sıkılmayacak aksine onlarla bir arada olmaktan zevk alacaksınız.
İstediğiniz kadar güzel olun, güzel görünün, düzgün oturup kalkın bu durumunuzun iletişiminize uzun süreli bir faydası olmaz. Bence önemli olan ilk madde, tatlı dil ve güler yüz olmayınca bir topluluk içerisinde güzel bir iletişim kurmanız çok zor.