2012 YILI İÇİN ÖNERİLER VE DAHA MUTLU BİR YIL

TUFAN 2.4k Görüntüleme
3 Dk Okuma

    Her yıl, yeni yıla girilen ilk dakikalarda bulunduğunuz durumun bir yıl boyunca devam edeceğine inanılır. Güzel ve sağlıklı bir yıl için yeni yılın ilk dakikaları bulunmaz bir nimettir. Genel olarak insanların ruh sağlığında dönemsel değişimler yine yeni yıla girilen ilk dakikalarda şekillenmeye başlar. Özellikle yeni bir iş hayali, evlilik, daha sağlıklı bir hayat ve daha birçok istek yeni yılda atılacak adımlar ile belirlenebilir. Daha mutlu bir yıl için basit ama önemli olan bu önerilere dikkat etmenizi öneririz. İşte yeni yıla yeni öneriler…

    * Teşekkür etmeyi deneyin. En son ne zaman insanlara teşekkür etmeyi denediniz? Eğer başarılı bir iş yaşamına ya da mutlu bir aile ortamına sahipseniz eşinize, çocuklarınıza ya da patronunuza minnettarlığınızı sunun. Başarıda minnettarlık önemli bir anahtardır.
   
      * Daha sakin ve pozitif bir hayatı tercih edin. Yeni yılda iş hayatınızda sosyal yaşantınızda daha başarılı sonuçlar alabilmek için stresten ve sıkıntıdan uzak bir hayatı tercih edin.

  
      * Zihninizi özgür bırakın. Onu prangalara vurmak yerine fırsat tanıyın. İstek ve arzularınızı frenlemekten vazgeçin. Neyi istiyorsanız onu gerçekleştirmeye çalışın.

   
      * Yaşadığınız ortamda değişikliğe gidin. Mümkünde soğuk renklerden uzaklaşın ve daha canlı şeyleri tercih edin. Ufak ve basit değişiklikler ile kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.

   
    * Yeni yılda neye ulaşmak istiyorsanız onu belirleyin ve uygulamaya başlayın. Mümkünse bir liste oluşturun ve hedeflerinizi belirleyin.

   
    * Hatalarınızdan ders çıkarmaya çalışın ancak pişmanlıklarınızı büyütmeyin ve yüzünüze vurmayın. Onlardan kurtulmaya çalışın. Unutmayın yeni hayatınızın ilk adımını atıyorsunuz.

   
    * Zaman hızla akıp geçen soyut bir kavram ancak onu somut bir olguya çevirmek sizin elinizdedir. İşinizde ve sosyal yaşantınızda zamanınızı iyi harcayın ve bir plan eşliğinde hareket edin.

   
    * Hayatınıza farklı anlamlar kazandırın. Örneğin yeni bir spor faaliyetine ya da bir resim kursuna katılın. Çeşitliliği artırın. Daha sağlıklı bir yıl geçirmek istiyorsanız spora önem verin.

   
    * Kişisel gelişim için yeni makaleler okuyun. Özellikle yeni çıkan kitapları ve yazarları takip etmeye çalışın. Zihninizi harekete geçirin.

   
    * Hayal edin. Hayal gücünüzün ötesine hiçbir düşünce sistemi geçemez. Ayrıca uzmanlar hayal etmenin mutluluk hormonları üzerinde olumlu bir etki yarattığını söylemekte.

   
    * Çocukluğunuza dönün. Evet, yanlış okumadınız bir çocuk ne yapıyorsa sizde aynı şeyleri yapın. Oyunlar oynayın, kendinize ödül verin.

   
    * Müttefik ilişkiler kurmaya çalışın. Evet, siz iktidarın başı olabilirsiniz ama iyi bir dostun her şeyden daha önemli olduğunu unutmayın.

   
    * Seyahat alışkanlığı kazanın. Yeni ülkeler, yeni bölgeler yeni insanlar tanıyın. Sosyal ilişkilerinizi geliştirin.

   
    * Kötü bir alışkanlığınız varsa bunlardan kurtulmaya çalışın. Sağlığınız için mutlu bir yıla kötü alışkanlıklarınızı geride bırakarak girin.

Bu İçeriği Paylaşın
Yorum bırakın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version